Intensivist Michael Frank van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Intensivist Michael Frank van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. © Arie Kievit

Accepteer dat Covid niet meer weggaat, zegt ic-arts: ‘Gepleisterplak houdt een keer op’

Tijdens de eerste coronagolf deed intensivist Michael Frank dagelijks verslag vanaf de ic van het Albert Schweitzer in Dordrecht. Nu maakt het ziekenhuis zich op voor misschien wel de vijfde golf. Arts Frank over ongevaccineerden, te weinig handen en de liefde voor zijn vak.

82 reacties

 • Hans Laats

  2 jaar geleden
  Hans Laats. Wat zijn wij weer tolerant naar elkaar.@Martin van Os, als het 1 van jou naasten of kennissen die door één of ander, niet gevaccineerd kan worden, zeg je dan ook:Heb totaal géén medelijden mee!. Er zijn ook gevaccineerden die besmet en in het ziekenhuis belanden. Zo dit heb ik gezegd.
 • Jolanda Diana de wolf

  2 jaar geleden
  Wat zijn wij allemaal goed om met de vingertjes te wijzen. Eén ding is zeker wij allen kunnen Covid krijgen. Ook ik als gevaccineerde. Wat is er nou zo moeilijk aan om je handen te ontsmetten, afstand te houden, en als je snotterig ben een paar thuis te blijven en een thuistest te doen. Dat helpt de zorg en het helpt ons allen om niet tegelijk te ziek worden. Laten wij nu de regels weer oppakken, zodat de zorg lucht krijgt. Dan kan de snuitluier de vuilnisbak in, en leren wij met covid te leven
 • E Staakman

  2 jaar geleden
  Pfff... wat loopt iedereen toch te wijzen naar elkaar! Wel of geen prik, iedereen wijst! En nee er is echt helemaal niemand die een prik neemt voor een ander hoor! Iedereen die een prik neemt, neemt deze voor zichzelf om daarmee zichzelf vrij te pleiten alles weer te kunnen en mogen doen!! Alleen een QR-code is niet genoeg, ook gevaccineerden kunnen anderen (met of zonder vaccin) gewoon besmetten!! Mensen denk na, stop met wijzen!!!!
 • Martin van Os

  2 jaar geleden
  Als iemand niet gevaccineerd is en komt te overlijden door Covid, dan heb ik er totaan geen medelijden mee. Ik vind het erger voor het zorgpersoneel die elke dag 120% moeten geven. Ik vergelijk het met een stoplicht die op rood springt dan stop je voor het rode stoplicht, de kans dat je een ernstig gepakt wordt en komt te overlijden is dan een stuk groter dan wanneer je wacht. Voorkomen is beter als genezen, dus ga de prik halen je doet dit niet alleen voor jezelf maar ook voor je naasten!
 • Maria Yvonne Franssen

  2 jaar geleden
  Bij meerdere zuigelingenvaccinaties, zoals DKTP+B, is groepsimmuniteit ontstaan. Dit houdt o.m. in, dat kleine groepen niet-gevaccineerden g e e n epidemie meer kunnen veroorzaken. De Spaanse griep doofde uit na 2 jaar en 3 golven, zonder vaccin. Tegen Corona is meer dan 2/3 gevaccineerd nu, en toch is er (nog) geen groepsimmuniteit ontstaan. Het ziet er daarom inderdaad naar uit, dat de mensheid met Corona zal moeten leren leven, net als met de griep(prik).
 1. Reacties op interview met Carola Schouten: ‘Ze heeft de onrust niet weggenomen’
  30

  Reacties op interview met Carola Schouten: ‘Ze heeft de onrust niet weggenomen’

  ‘Ik miste een vraag bij het interview met minister Schouten: hoe wordt de huidige inleg zo transparant mogelijk omgezet naar het nieuwe stelsel? Volgens mij komt hier de nodige onrust vandaan. Het offline halen van de pensioengegevens van burgers door pensioenfonds ABP is daar een voorbeeld van’ en ‘Het moet niet gekker worden. Om fietsdiefstallen terug te dringen wordt voor 80.000 euro een project gestart om asielzoekers een eigen fiets te geven en te onderhouden om diefstallen in de stad tegen te gaan’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van zaterdag 3 juni verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.