Volledig scherm
© Privéfoto: Mees Meester

Accordeonspelende scholier in konijnenpak krijgt boete

De 16-jarige Mees Meester uit Sappemeer kan aardig accordeon spelen en besloot zijn muzikale kunsten ten gehoor te brengen tijdens het festival Noorderzon in Groningen. In een roze konijnenpak - om wat meer op te vallen - begaf de scholier zich daarom met accordeon en al naar de ingang van het jaarlijkse festival. Winstgevend was de trip allerminst: Mees werd na enkele minuten met een boete van 180 euro terug naar Sappemeer gestuurd.

Volledig scherm
© Privéfoto: Mees Meester
Quote

Ik heb dat geld niet hoor. En mijn ouders zijn ook niet zo rijk.

Mees Meester

,,Ik dacht: Groningen staat bekend als een kunst- en cultuurstad. Daar kunnen ze zoiets vast wel waarderen", vertelt Mees tegen de Groningse HSkrant

Klaarblijkelijk was niet iedereen even enthousiast over de kleurrijke muzikale verschijning voor de ingang van het festival. ,,Toen kwam er ineens een stadswacht aan, die vroeg of ik een vergunning had. Niet dus.", aldus een verbouwereerde Mees tegen de krant. De jongen kreeg een boete van 180 euro in zijn maag gesplitst, kon zijn accordeon inpakken en werd met konijnenpak en al weer naar huis gestuurd. 

Hoewel het Mees helemaal niet om het verdienen van een extra zakcentje ging, is dat volgens de stadwacht wel de reden dat de scholier een boete heeft gekregen. Het aantal straatmuzikanten rondom Noorderslag loopt volgens de diender 'de spuigaten uit.' De regel van Stadstoezicht luidt: 'Als straatartiest, straatfotograaf, tekenaar, filmoperateur of gids voor publiek optreden waar dit niet is toegestaan, krijgt deze een boete van 180 euro'.

Mees gaat bezwaar aantekenen tegen de boete, vertelt hij tegen het Dagblad van het Noorden. ,,Ik heb dat geld niet hoor. En mijn ouders zijn ook niet zo rijk." Het spelen op straat laat hij voorlopig maar voor wat het is. Tegen DvhN verzucht hij: ,,Was ik nog maar 15. Dan was de boete gehalveerd".

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”