Volledig scherm

Acht verdachten Eindhoven vandaag voor de rechter

De acht jongens die worden verdacht van de zware mishandeling in Eindhoven moeten vrijdag voor het eerst voor de rechter komen. Vijf van hen zitten vast in het Vlaamse Turnhout, waar ze vandaan komen, drie anderen in Nederland. De onderzoeksrechters in Nederland en België besluiten of ze voorlopig vast blijven zitten.

De acht jongeren zouden op 4 januari een 22-jarige man ernstig hebben mishandeld in het centrum van Eindhoven. Het slachtoffer had een van de jongens mogelijk aangesproken toen hij tegen een fiets schopte. De man werd meerdere keren tegen zijn hoofd getrapt. Daardoor liep hij onder meer een zware hersenschudding op. De politie bracht bewakingsbeelden van de mishandeling maandag naar buiten via Omroep Brabant, in de hoop de belagers te achterhalen. Die meldden zich dinsdag, woensdag en donderdag bij de politie.

De mishandeling leidde tot een golf van verontwaardiging. Op internet worden de acht verdachten met naam en toenaam genoemd. Hun foto's worden verspreid, soms vergezeld van dreigementen.