Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Acht vragen over het vaccineren van tieners: ‘Het moet voor hen individueel nut hebben’

Nu de Gezondheidsraad er vandaag een positief advies over gaf, lijkt Nederland zich op te gaan maken voor het vaccineren van tieners tegen corona. Is dat een goed idee? Wat hebben de kinderen er eigenlijk zelf aan? Acht vragen en antwoorden.

6 reacties

 • Ruud Janssen

  1 jaar geleden
  @JOHN MULDER: Daarom zijn ouderen al gevaccineerd. Geen probleem dus.
 • Ron de Bruin

  1 jaar geleden
  John Mulder. Ik vind dat als kinderen en ook volwassenen zich laten inenten dat het voor hen een zeker nut moet hebben. Welke medische ingreep dan ook (als je vaccineren zo kan noemen) doe je natuurlijk 99,99% van de gevallen voor jezelf niet voor de ander. Enige wat ik kan bedenken is sterilisatie bij de man om bij zijn vrouw een zwangerschap te voorkomen, dat is dan voor twee een voordeel. Solidariteit en "samen"praatjes is vals sentiment. Gaan we dan ook al ons bezit/geld delen? Niet dus.
 • Houx

  1 jaar geleden
  Ik ben zwaar pro vaccinatie. Zelf direct geprikt, oudste zoon ook. Maar mijn jongste: ik twijfel. Het biedt hem persoonlijk geen voordeel, hij zou enkel geprikt moeten worden om volwassen niet-prikkers te beschermen. Ik denk dat ik pas ... als hij 17/18 is mag hij zelf een keuze maken
 • Paul de Jong

  1 jaar geleden
  @John Mulder Die jongeren worden ook niet 'verplicht' gevaccineerd tegen influenza, waar in 2017 meer dan 10.000 mensen aan overleden, voornamelijk ouderen. Waarschijnlijk redeneerde je toen anders
 • JOHN MULDER

  1 jaar geleden
  John Mulder “ het moet voor hen nut hebben”. Zij mogen dus rustig anderen besmetten? Als dat de nieuwe etnische benadering wordt, ben ik blij dat ik over niet al te lange tijd het tijdelijke voor het eeuwige ga ruilen. Hoe zouden jongeren reageren bij een ziekte waar ouderen geen last van hebben, maar jongeren juist aan overlijden? Moeten dan al die ouderen gevaccineerd worden?