Een beveiligd transport komt aan bij de Bunker, voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling van het meerdaagse proces Marengo.
Volledig scherm
Een beveiligd transport komt aan bij de Bunker, voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling van het meerdaagse proces Marengo. © ANP

Achter de schermen knetterde het al maanden tussen kroongetuige Nabil B. en het OM

Kroongetuige Nabil B. heeft zijn overeenkomst met het Openbaar Ministerie opgeschort. Dat betekent dat de kroongetuige in het liquidatieproces Marengo voorlopig niet meer meewerkt. Volgens zijn advocaten is medewerking niet langer verantwoord. Achter de schermen blijkt het al maanden te knetteren tussen de kroongetuige en het OM.

  1. Julio Poch wil hogere schadevergoeding van minister Grapperhaus voor advocaatkosten

    Julio Poch wil hogere schadever­goe­ding van minister Grapper­haus voor advocaat­kos­ten

    De Nederlands-Argentijnse oud-piloot Julio Poch is minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) erkentelijk voor de tegemoetkoming van 700.000 euro voor de acht jaar dat hij in Argentinië onterecht in de cel heeft gezeten. Dat zegt zijn advocaat Geert-Jan Knoops. Die benadrukt wel dat het bedrag niet toereikend is voor de advocaatkosten en de opgelopen schulden in die periode. ,,Omdat het besluit van de minister onherroepelijk is, hopen we daarom nu op een aanvullend besluit’’, aldus Knoops.