Medewerkers van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem maken vaccinaties klaar tegen corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem maken vaccinaties klaar tegen corona. © Jan Ruland van den Brink

Achterhoeks testfestijn voor 10.000 man, ziekenhuis vreest besmettingsgolf

Na de commotie over het 538-testevenement in Breda, zijn er ook zorgen over een vergelijkbaar testfestijn in de Achterhoek. Het gaat om het Achterhoekse testfestijn Startschotgala, waarbij 10.000 man samenkomen. Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem vreest een besmettingsgolf. 

10 reacties

 • Margo Pierse

  1 jaar geleden
  Ik vind zulke evenementen niet kunnen, de ziekenhuizen liggen zo vol met corona patiënten dat operaties en zorg nog steeds afgezegd worden. Veel personeel is doodmoe of ziek. Ik vind het minachting tegenover hen. Gebruik dat geld voor de zorgbonus. Zorg dat de vaccinatie sneller en beter gaat en kijk daarna wat er wel of niet kan. Laten we met zijn allen nog even doorzetten, dan kunnen we straks allemaal weer naar een feest.
 • Mark Stevens

  1 jaar geleden
  Ik vind dat dergelijke evenementen niet plaats moeten vinden, buiten Covid als er wat gebeurd en er moeten enkele tientallen naar een SEH, waar gaan die heen? Ga je dat ziekenhuis daar mee opzadelen. En dan de opzet, georganiseerd door 538, eigendom van Talpa eigendom van John de Mol. Line-up, diverse artiesten die multi-miljonair zijn. Waarom niet dit gunnen aan de lokale horeca en artiesten die de centjes hard nodig hebben.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. De pispalen van de coronamaatregelingen van het Demissionair Kabinet zijn de Horeca's en restaurants en winkeliers en rekening krijgen de ziekenhuizen. Vliegreizen/ festiviteiten en druk bezochte voetbal wedstrijden hebben prioriteit vindt boven genoemde Kabinet die zelf steken laat vallen.
 • JOHN MULDER

  1 jaar geleden
  John Mulder Stop met deze absurde en geldverslindende experimenten. HBO is op slote. Gooi eerst het onderwijs open. Besteedt dat miljard aan gezondheidszorg in de meest brede zin. En al die mensen die voorstander zijn adviseer ik een stage van 1 maand op een IC afdeling met coronapatienten.
 • Ramon Geessink

  1 jaar geleden
  Een wat overtrokken reactie van Slingeland wat mij betreft, kijkend naar een eerder testevenement in de Ziggo Dome. Hier waren mogelijk 4 van de 1300 bezoekers besmet geraakt, al dan niet op dit festival. Dit festival was overigens indoor en niet in de open lucht! Als je de cijfers doortrekt naar het aantal bezoekers van het StartSchotGala kom je op een luttele 30 besmettingen. De leeftijdsgroep die naar het festival gaat is daarnaast niet eens vertegenwoordigd op de Intensive Care!