Een conducteur van de NS aan het werk
Volledig scherm
Een conducteur van de NS aan het werk © ANP

Acties op het spoor dreigen: reiziger mogelijk dupe van conflict tussen NS en bonden

De grote spoorvakbonden leggen de Nederlandse Spoorwegen het vuur aan de schenen om snel met een goed cao-bod op de proppen te komen. Morgen komt de vakbeweging met een ultimatum: eind volgende week moet er beweging in de zaak zitten, anders volgen er acties. Dat melden meerdere betrokkenen vanavond aan deze website. 

46 reacties

 • Misjel Harten

  1 week geleden
  Gelukkig hebben we de auto nog.
 • Andre Eggerding

  1 week geleden
  De vervoersbedrijven moeten hogere prijzen rekenen als ze niet uitkomen.
 • Chris Eskes

  1 week geleden
  Het is overal in het Openbaar Vervoer hetzelfde, bedrijven worden verplicht duur en luxe materieel in te zetten en krijgen daarvoor steeds minder betaald en bezuinigen kan eigenlijk alleen op personeelskosten, en dat is gedaan, de cao's zijn uitgekleed en zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen "de lucht is uit de roosters gehaald". Dwz. dat er nauwelijks ruimte is de wettelijke rij en rusttijden te halen, iedereen zag het maar niemand deed wat en nu barst de bom, gek hè?
 • A P

  1 week geleden
  A.Plugge. Het probleem is dat "vriendelijke"stakingen niet meer helpen. Dat is al lang gebleken. Dus volgen er steeds hardere acties. En terecht. En al die mensen die roepen dat bonden uit de tijd zijn. De werkgevers vinden dat geweldig en lachen zich rot om die domme mensen. Zij zijn namelijk wel vereenigd. Eendracht maakt macht. Zo simpel is het en blijft het. Gooi maar plat die zooi. Of vinden we staken alleen een recht als het ons uitkomt.
 • H van Leening

  1 week geleden
  Totaal geen begrip voor deze acties. 4,5% in een jaar. Ik kan u vertellen dat menig werknemer hiervoor gelijk bij het kruisje tekent. Wie het onderste uit de kan wil.....En wij als bevolking zijn weer de sjaak door deze acties.