Rechtbanktekening van Eisa S. in de extra beveiligde zittingszaal in Rotterdam met zijn advocaat Andre Seebregts. S. wordt verdacht van lidmaatschap van de verzetsbeweging ASMLA. Deze zou achter diverse aanslagen in Iran zitten.
Volledig scherm
Rechtbanktekening van Eisa S. in de extra beveiligde zittingszaal in Rotterdam met zijn advocaat Andre Seebregts. S. wordt verdacht van lidmaatschap van de verzetsbeweging ASMLA. Deze zou achter diverse aanslagen in Iran zitten. © Nicole van den Hout

Activist ziet ‘Iraans complot’, OM wil hem zes jaar de cel in voor terrorisme

Bereidde Eisa S. vanuit een tv-studio in Rijswijk een reeks aanslagen in Iran voor? Nee, zegt hij, hij is het slachtoffer van een Iraans complot. Justitie wil hem zes jaar de cel in.

  1. Reacties op kerncentrale Borssele: ‘Alsof het toerisme in Zeeland niet zo belangrijk is’
    41

    Reacties op kerncentra­le Borssele: ‘Alsof het toerisme in Zeeland niet zo belangrijk is’

    ‘Los van de overlast tijdens de bouwperiode is er maar een handvol toeristen, die in de voortuin en met zicht op deze centrales blij vakantie gaan vieren’ en ‘Bekend is het verhaal van Hans Brinker die met zijn vinger een dijkdoorbraak heeft weten te voorkomen. Waar of niet waar, het zorgt toch voor een gevoel van trots. Sindsdien veroorzaken de Nederlandse vingers vooral irritatie’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 1 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.