Activisten bekladden Meisje met de parel in Mauritshuis, schilderij niet beschadigd

Met video'sHet Mauritshuis in Den Haag is vanmiddag afgezet door de politie na bekladding van het beroemde schilderij Meisje met de parel van Johannes Vermeer. Drie personen zijn aangehouden, meldt de politie op Twitter. Het schilderij hing achter glas en is niet beschadigd.

437 reacties

 • Koos Oorschot

  3 maanden geleden
  Dat tuig naar Noord Korea sturen voor heropvoeding.
 • Alfred Blokhuizen

  3 maanden geleden
  Goh , zojuist op NPO1: Mogelijk niets strafbaars gebeurt. Er was namelijk geen sprake van vernieling. Er is namelijk niet vernield. En dan lees je hieronder honderden reacties waar in staat dat ze zo ongeveer levenslang moeten worden opgesloten. Wat ben ik blij dat er nog sprake is van een rechtsstaat. Als het aan de reaguurders lag zaten langzamerhand meer mensen in de bak dan er buiten. Kortom: reaguurders hebben geen idee waarop ze reageren. Men roept maar wat!
 • Christian van Dongen

  3 maanden geleden
  Goede en sympathieke actie! Ze hebben helemaal gelijk! Ga zo door ER! 👍🏼
 • Johan Palsenberg

  3 maanden geleden
  Ik denk dat die organisatie niet weten wat ze doen want heeft totaal geen effect. Ze zijn in de verkeerde hoek bezig, zij moeten bij de vervuiler zijn en wel de NAM ,SHELL en andere groot vervuilers. Plakje daar vast aan een olievat of tanker of ga bij de NAM aan de toegangsdeur je vast plakken. MAAR BLIJF VAN HET CULTUUR GOED AF.
 • Jan Willem Roos

  3 maanden geleden
  Het zijn geen milieuactivisten maar terroristen en zoals ze nu aan de gang zijn, verliezen zij al hun credit. Alles wat in musea hangt, is niet van milieuterroristen, dus blij af van andermans spullen.