Volledig scherm
© AD

AD Misdaadmeter 2015: de ranglijst en alle cijfers

AD MISDAADMETER 2015Hoe scoort uw gemeente? Bekijk hieronder op de interactieve kaart hieronder de gegevens in uw gemeente over diverse delicten.
Ook vindt u hier de ranglijst met (on)veilige gemeenten van Nederland.
Voor alle detailsinformatie op plaatsniveau kunt u uitvoerig zoeken in onze database.

Detailcijfers per gemeente

Bekijk hieronder alle detailgegevens van de AD Misdaadmeter, op plaatsniveau, vergelijk gemeenten met elkaar en bekijk de scores in de ranglijst:

Kaart van Nederland

Bekijk hier uw gemeente, de score op de ranglijst en de gepleegde delicten in uw gemeente:

Veiligste 3

Volledig scherm
© AD

De gemeenten Kapelle, Korendijk en Zuidhorn vormen de top 3 veiligste gemeenten van het land. De winnaar van deze drie wordt dinsdagavond bekend in het programma 'De Nationale Misdaadmeter' op NPO1.

Thema 21 april: geweld

Bekijk hier het aantal aangiftes van bedreigingen en mishandelingen in uw gemeente. Op de kaart ziet u de verschillen tussen gemeenten, door de aantallen af te zetten per 10.000 inwoners:

Thema 14 april: voertuigcriminaliteit

Bekijk hier het aantal aangiftes van autodiefstal en diefstal uit voertuigen in uw gemeente. Op de kaart ziet u de verschillen tussen gemeenten, door de aantallen af te zetten per 10.000 inwoners:

Thema 7 april: zedenmisdrijven

Bekijk hier het aantal aangiftes van zedenmisdrijven in uw gemeente. Op de kaart ziet u de verschillen tussen gemeenten, door de aantallen af te zetten per 10.000 inwoners:

Thema 31 maart: geweld op straat.

Bekijk hier het aantal straatroven en gevallen van zakkenrollen in uw gemeente:Thema 24 maart: criminaliteit rond het huisDe komende weken brengt het AD elke dinsdag nieuwe gegevens uit de AD Misdaadmeter.
De jaarlijkse ranglijst van (on)veilige gemeenten verschijnt op dinsdag 12 mei 2015.

poll

Welk team kies jij?

Welk team kies jij?

  • Friet (41%)
  • Patat (59%)
27985 stemmen