Volledig scherm
© AD

AD Misdaadmeter 2015: de ranglijst en alle cijfers

AD MISDAADMETER 2015Hoe scoort uw gemeente? Bekijk hieronder op de interactieve kaart hieronder de gegevens in uw gemeente over diverse delicten.
Ook vindt u hier de ranglijst met (on)veilige gemeenten van Nederland.
Voor alle detailsinformatie op plaatsniveau kunt u uitvoerig zoeken in onze database.

Detailcijfers per gemeente

Bekijk hieronder alle detailgegevens van de AD Misdaadmeter, op plaatsniveau, vergelijk gemeenten met elkaar en bekijk de scores in de ranglijst:

Kaart van Nederland

Bekijk hier uw gemeente, de score op de ranglijst en de gepleegde delicten in uw gemeente:

Veiligste 3

Volledig scherm
© AD

De gemeenten Kapelle, Korendijk en Zuidhorn vormen de top 3 veiligste gemeenten van het land. De winnaar van deze drie wordt dinsdagavond bekend in het programma 'De Nationale Misdaadmeter' op NPO1.

Thema 21 april: geweld

Bekijk hier het aantal aangiftes van bedreigingen en mishandelingen in uw gemeente. Op de kaart ziet u de verschillen tussen gemeenten, door de aantallen af te zetten per 10.000 inwoners:

Thema 14 april: voertuigcriminaliteit

Bekijk hier het aantal aangiftes van autodiefstal en diefstal uit voertuigen in uw gemeente. Op de kaart ziet u de verschillen tussen gemeenten, door de aantallen af te zetten per 10.000 inwoners:

Thema 7 april: zedenmisdrijven

Bekijk hier het aantal aangiftes van zedenmisdrijven in uw gemeente. Op de kaart ziet u de verschillen tussen gemeenten, door de aantallen af te zetten per 10.000 inwoners:

Thema 31 maart: geweld op straat.

Bekijk hier het aantal straatroven en gevallen van zakkenrollen in uw gemeente:Thema 24 maart: criminaliteit rond het huisDe komende weken brengt het AD elke dinsdag nieuwe gegevens uit de AD Misdaadmeter. De jaarlijkse ranglijst van (on)veilige gemeenten verschijnt op dinsdag 12 mei 2015.