Volledig scherm
De werkzaamheden voor de vervanging van de naam boven op het dak van het ADO Den Haag stadion zijn vandaag begonnen. © Remco Zwinkels

ADO verwelkomt nieuwe hoofdsponsor en tilt oude van stadion

Bij het stadion van ADO Den Haag zijn hoogwerkers sinds vanmorgen bezig met het verwijderen van de levensgrote letters van de voormalige hoofdsponsor Kyocera. De letters van de Japanse multinational worden vervangen door die van een Nederlands spijkerbroekenmerk.  

'De eerste letters zijn van het stadion gehaald. Vrijdag moet er Cars Jeans Stadion staan', meldt ADO Den Haag op Twitter. Cars Jeans is de opvolger van sportschoolketen Basic Fit als shirtsponsor van de club. De overeenkomst heeft een duur van drie jaar. 

De 48 meter lange ledlichtreclame met de naam Kyocera stond sinds 2011 op het dak van het stadion. Een jaar eerder ondertekenden ADO Den Haag en KYOCERA Document Solutions Nederland een overeenkomst daartoe. Algemeen directeur Mattijs Manders kijkt terug op een prachtige periode. ,,Zeven jaar is een behoorlijk lange tijd. Door zo’n sterke naam als Kyocera op het stadion te hebben gehad, hebben wij vele ambities kunnen verwezenlijken. Hoogtepunt is ongetwijfeld het zonnepanelendak op het stadion, dat Kyocera heeft geproduceerd en geleverd. De 2.900 zonnepanelen leveren 50 procent van het jaarlijkse stroomverbruik van ADO Den Haag. Bij deze wil ik Kyocera bedanken voor een succesvolle periode", zo verklaarde hij in mei. 

'Met pijn in het hart'

Etienne Hendriks, managing director KYOCERA Document Solutions Nederland verklaarde met pijn in het hart afscheid te nemen van het Kyocera Stadion. ,,Het zal voor mij als Hagenaar vreemd zijn om straks op het Prins Clausplein te rijden en een andere naam op ‘ons’ stadion te zien staan. Wij hebben jarenlang bijzonder prettig samengewerkt met ADO Den Haag en beschouwden het stadion al die jaren als ons tweede thuis. Wij zijn blij voor ADO Den Haag dat zij een nieuwe naamgever kunnen verwelkomen, wij wensen hun het allerbeste toe."

Volledig scherm
De naam zal vanaf vandaag veranderen in Cars Jeans Stadion © Remco Zwinkels
Volledig scherm
Kyocera maakt plaats voor Cars Jeans. © Remco Zwinkels