Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor aanvang van de ministerraad.
Volledig scherm
Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor aanvang van de ministerraad. © ANP

Advies: huisarts moet risicopatiënt opsporen en coronaprik aanbieden

De zorg moet extra maatregelen nemen om beddentekorten te voorkomen als het coronavirus weer opleeft. Vaker zuurstof aan huis, betere verdeling van bedden en het thuis opsporen van risicopatiënten voor vaccinatie zijn cruciaal. ‘Maar lockdowns vallen niet uit te sluiten, zo eerlijk moeten we ook zijn’.

43 reacties

 • Sjaak de Kam

  4 maanden geleden
  Ik dacht dat dhr Kuipers een wijze arts was die minister geworden is maar nu komt hij met het voorstel om de huisarts een Coronaprik te laren geven , heb de eerste 2 door de huisarts laten zetten april en juni 2021, ben nog bezig om dit administratief goed te laten zetten om een QR code te krijgen om op vakantie te kunnen ????
 • F.W.J. Hoogsteder

  4 maanden geleden
  SCHOENMAKER HOU JE BIJ JE LEEST, wat doe je daar Kuiper!
 • Mine-cher

  4 maanden geleden
  Ben blij dat ik weer uit die grot ben. Was een beetje koud.Buiten scheen het zonnetje. 😉
 • Mine-cher

  4 maanden geleden
  Hoi Christa, wanneer het klopt wat ik heb gehoord. Is de griepprik en vaccin straks ineen. Ben je in een keer klaar. 😉 Iedereen maakt zijn/ haar keuze. Maar laat vooral die andere in waarde. Ook al is het niet jouw keuze. Zo sta ik er nog steeds http://in.Ps, om misverstanden te voorkomen. Bedoel het in algemene zin. 😉 Heel fijn weekend !
 • Christa Tache

  4 maanden geleden
  M kok de griepprik kun je als je hem wil, halen bij de huisarts. Vaak is er een prik dag geregeld. Denk dat het zo ook gaat worden met de corona prik. Ik ben niet bang, niet voor corona en niet voor die prik. Geen problemen ondervonden met de corona vaccinatie, denk dat ik weer boostertje haal zoals ik ook griepprik al jaren haal. Nooit ziek maar kan ook liggen aan geweldige weerstand. Eigenlijk weet ik het niet en vind het heerlijk het niet te weten en in onnwetenheid een keus te maken.