Paracetamol schijnt gevaarlijk voor ongeboren kinderen te zijn.
Volledig scherm
Paracetamol schijnt gevaarlijk voor ongeboren kinderen te zijn. © Lex van Lieshout

Advies om bij zwangerschap terughoudend te zijn met paracetamol

Het gebruik van te veel paracetamol tijdens de zwangerschap kan schadelijk zijn voor het ongeboren kindje. Dat zegt een groep van Deense en Amerikaanse wetenschappers. Ze waarschuwen zwangere vrouwen om niet te pas en te onpas het medicijn te gebruiken. Maar alleen als het écht nodig is.

3 reacties

 • Rijn van Dijk

  4 weken geleden
  Te veel is bijna altijd fout. Er zullen vast wel weer zielige verhalen en schadeclaims volgen. Beetje doorgedraaide samenleving.
 • Angélique Broekman

  1 maand geleden
  Mijn 2e zwangerschap was ik echt ziek, maar had geen pijn, mijn zoon ontwikkelde MCDD. Bij de 3e had ik nog altijd bekkenpijn van de 2e en na 12 wk kon niet meer lopen. Kwam in het ziekenhuis en werd 22 wk opgenomen. Kreeg ontzettend grote hoeveelheden Paracetamol. Mijn zoon ontwikkelde Pdd-nos. Nu 25 jr later, nog altijd bekkenpijn. Inmiddels morfine, maar ook Paracetamol. Tot me duidelijk werd dat de Paracetamol mijn lever schade. Dus nu alleen nog bij koorts. Maar meteen slechte leverwaarden
 • Marco S. Zelf

  1 maand geleden
  Het probleem met vrij verkrijgbare medicijnen is dat er geen enkele controle is. Bij de drogisterijketens krijg je verkeerd advies over het gebruik en als je daar op basis van de bijsluiter wat over zegt, krijg je als antwoord ‘dan koopt u het toch niet’. Zeer zorgwekkend dat iemand advies geeft over middelen waar hij/zij geen of onvoldoende kennis van heeft.
 1. ANVR: Reizen van en naar oranje gebied? Dat kan nog steeds veilig en verantwoord

  ANVR: Reizen van en naar oranje gebied? Dat kan nog steeds veilig en verant­woord

  Nederlandse reisorganisaties kunnen volgens brancheorganisatie ANVR nog steeds op een verantwoorde manier pakketreizen aanbieden naar landen met kleurcode oranje. Ook het feit dat in Nederland zelf het aantal coronabesmettingen snel oploopt en we om die reden niet meer welkom zijn in Marokko, is volgens de reiskoepel geen reden toeristische vluchten te schrappen. ,,85 procent van de Nederlanders is gevaccineerd.’’