Adviesraad: doorbreek taboe over suikertaks en duurdere alcohol

VideoDe gezondheidszorg slokt te veel personeel en overheidsgeld op. Zonder harde keuzes, zoals een suikertaks of minimumprijs voor alcohol, loopt het systeem vast.

74 reacties

 • H.A Meijers

  1 jaar geleden
  Zorg is in Nederland alleen voor de rijken. Je moet kapitalen bijbetalen. Mijn tandarts zat onder mijn trui zonder mijn toestemming en de volgende kon niet verdoven. Waardeloze toestanden heersen hier in Nederland. De jongeren lurken lachgas. Doe daar wat aan!
 • Julia van Damme

  1 jaar geleden
  Wat grappig @ML Nagelkerke dat u zelf ook zegt dat het gaat om kunnen/willen :D Zo komen we er dus nooit. Willen = kunnen. En ook iets beter lezen graag. Ik zeg niet dat Thuisbezorgd goedkoop is namelijk. En @Michel Hulshof: Nee, een mandarijn koop je niet los, maar een hele kist kost €3 en daar kan een heel gezin een hele week van eten. Een zak chips wordt door 1 of 2 mensen in een uurtje leeggegeten en dan moet er dus een nieuwe komen. Dan zit je zo boven de €3 hoor.
 • ML Nagelkerke

  1 jaar geleden
  @Julia van Damme, als u kunt leven op een glas water en een mandarijn betekent nog niet dat iedereen dat kan of wil. En thuisbezorgd is echt niet goedkoop.
 • Michel Hulshof

  1 jaar geleden
  @Julia van Damme. Volgens mij gaat je vergelijking behoorlijk manco als je gaat vergelijken op gewicht of de aanschaf een mandarijn koop je niet los! Een zak roerbakgroente van 400 gram bij bijvoorbeeld de Jumbo kost je een eurootje of 3 een zak patat van 1 kilo €1,07 bij de Aldi. Deponeer er een kwak mayo bij en je hebt een maaltijd dat heb je met een zak wokgroente niet daar moet veelal wat rijst bij, een sausje ( bomvol zout en suiker ) en een stuk vlees of vis.
 • Julia van Damme

  1 jaar geleden
  Gezonde voeding IS NIET DUURDER dan junkfood. Wat kost een glas water met een schijfje citroen/komkommer/takje munt vergeleken bij frisdrank? Wat kost een mandarijn vergeleken met een zak chips/marsreep etc.? Wat kost een zak roerbakgroente vergeleken met een diepvriespizza of een maaltijd van Thuisbezorgd? Zal ik nog een uurtje doorgaan?