Tijdens het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis in 2015 moesten vluchtelingen worden opgevangen in noodlocaties, zoals deze sporthal in Houten.
Volledig scherm
Tijdens het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis in 2015 moesten vluchtelingen worden opgevangen in noodlocaties, zoals deze sporthal in Houten. © William Hoogteyling

Adviesraad: kijk naar streefcijfer voor aantal asielzoekers

Een jaarlijks streefcijfer voor asielzoekers is niet langer taboe. Ook de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) suggereert zo’n richtgetal als middel om grip te houden op asielmigratie.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Kwetsbare asielzoekers mogen per direct niet langer worden opgevangen in noodlocaties
  Uitspraak rechter

  Kwetsbare asielzoe­kers mogen per direct niet langer worden opgevangen in noodloca­ties

  Kwetsbare asielzoekers mogen per direct niet langer worden opgevangen in noodlocaties. Dat heeft de rechter besloten in een kort geding dat was aangespannen door VluchtelingenWerk. De rechter geeft het COA een tik op de vingers: de noodopvang voldoet vaak niet aan de EU-normen. Het ministerie stuurt vandaag nog alle gemeenten een verzoek om snel plek te zoeken voor minderjarige vluchtelingen.