Saif-ul-Malook verlaat onder politiebegeleiding het gerechtshof in Pakistan. De advocaat van Asia Bibi is inmiddels naar Nederland gevlucht.
Volledig scherm
Saif-ul-Malook verlaat onder politiebegeleiding het gerechtshof in Pakistan. De advocaat van Asia Bibi is inmiddels naar Nederland gevlucht. © AFP

Advocaat bedreigde Asia Bibi naar Nederland gevlucht

UpdateDe advocaat van Asia Bibi, de vrouw die onlangs door het hooggerechtshof in Pakistan is vrijgesproken van godslastering, is naar Nederland gevlucht. Saif-ul-Malook heeft vrijdag Pakistan verlaten. Dat meldt de stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) die hem sinds zaterdag onderdak biedt.

  1. Crisis bij Gaykrant na beschuldigingen zedenmisdrijf: BN’ers verlaten app, crisisteam opgezet
    PREMIUM

    Crisis bij Gaykrant na beschuldi­gin­gen zedenmis­drijf: BN’ers verlaten app, crisisteam opgezet

    De crisis is compleet bij De Gaykrant, het grootste en meest invloedrijke nieuwsplatform voor homoseksuelen in Nederland. Door de rel rondom hoofdredacteur Hans P. (44) trekken meerdere medewerkers zich (tijdelijk) terug, onder wie BN’ers die liever niet met naam genoemd willen worden. Adjunct-hoofdredacteur Paul Hofman betreurt de situatie en zet een crisisteam op om De Gaykrant door de moeilijke situatie te loodsen. ,,We maken hoe dan ook een doorstart en kijken wie daar binnen het beste past.”