Volledig scherm
Jasper en Ronnie (r) werden aangevallen met een betonschaar na een avondje stappen in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Advocaat homostel: Die tanden vielen er niet vanzelf uit

De advocaat van het mishandelde homostel uit Arnhem is niet onder de indruk van de beweringen van de twee van de zes verdachten. Zij stellen dat er geen betonschaar is gebruikt. Daarnaast zou of Jasper of Ronnie de eerste klap hebben uitgedeeld. ,,Dat zie je altijd in dit soort zaken. Verdachten die zeggen dat het niets met homoseksualiteit te maken heeft en dat de ander is begonnen'', aldus advocaat Sydney Smeets. 

De politie zegt sterke aanwijzingen te hebben dat de slachtoffers vanwege hun geaardheid zijn uitgescholden en mishandeld. De betonschaar die bij de mishandeling gebruikt zou zijn, was dinsdag nog niet boven water.

Advocaat Gerald Roethof, die een van de verdachten bijstaat, wil verder niet ingaan op vragen tot zijn 16-jarige cliënt is voorgeleid aan de rechter commissaris en te horen heeft gekregen of hij vast blijft zitten. Dat gebeurt waarschijnlijk morgen. Advocate Machteld Roethof, die ook een van de jongeren vertegenwoordigt, bevestigt het beeld van Gerald. 

Volgens Smeets is juist geen enkele reden om aan het verhaal van Jasper en Ronnie te twijfelen. ,,Die tanden zijn er niet vanzelf uitgevallen. En met de blote vuist lukt je dat ook niet, behalve als je Badr Hari bent. Mijn cliënten houden vast aan het verhaal met de betonschaar. En ook aan het feit dat die jongens anti - homoteksten gebruikten.’’

Onderzoek van de politie moet uitwijzen wat er precies gebeurd. 

  1. Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een kajak-ongeluk’

    Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een ka­jak-ongeluk’

    Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reëel scenario voor de verdwijning. Een van de grote mysteries in de zaak lijkt wel opgelost: Kamphuis’ telefoon en computer werden na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, zo blijkt nu. Daardoor maakte de simkaart van Kamphuis later contact met een telefoontoren in het zuiden.