Volledig scherm
Jan-Heijn Kuijpers © ANP

Advocaat: Mark Rutte brengt leven van Cees H. in gevaar

Advocaat Jan-Heijn Kuijpers van Cees H., de drugscrimineel met wie toenmalig officier van justitie Fred Teeven een miljoendeal sloot, heeft vrijdag spijkerhard uitgehaald naar premier Mark Rutte. Die sprak eerder op de dag over een zeer waardevolle tegenprestatie die H. zou hebben geleverd in ruil voor de Teeven-deal.

Volledig scherm
Premier Rutte © anp

Drugscrimineel H. loopt gevaar door de uitspraken die Rutte vrijdagmiddag deed over de Teeven-deal. De premier suggereerde dat de tegenprestatie van H. in de deal misschien wel groter was dan tot nu toe wordt aangenomen en dat het daarom misschien helemaal niet zo'n slechte deal was. 

Van toeten noch blazen
Kuijpers betitelt de uitlatingen van Rutte als 'onzin' van iemand die zoals vaker van 'toeten noch blazen weet'. Het optreden van de minister-president 'is levensgevaarlijk. De premier moet snel ophouden met die flauwekul, hij weet niet waar hij over praat', zei de raadsman tegen het programma Nieuwsuur.

Volgens Kuijpers lijkt het nu of H. informatie over andere criminelen heeft doorgegeven. 'Ik wil niet dat een een of andere idioot mijn cliënt verdenkt van het lekken van informatie en hij vervolgens een acute loodvergiftiging krijgt.'