Volledig scherm
© anp

Advocaat verdachte: Meisje wilde zelf seks voor geld

Het 16-jarige meisje dat in een hotelkamer in het Limburgse Valkenburg betaalde seks had met mogelijk tot wel tachtig mannen, zou daar zelf mee hebben ingestemd. Dat stelt althans de advocaat van de verdachte pooier Armin A.

Volgens diens raadsman, Arthur Vonken, kwam het 16-jarige meisje zelf met het idee om zich te prostitueren. "Ze heeft mijn cliënt gevraagd het te faciliteren. Dat weigerde hij. Toen ze bleef aandringen heeft hij uiteindelijk ingestemd, hij wilde erbij blijven om haar te beschermen," zo vertelt hij aan de NOS.

Later zou het meisje haar verhaal hebben veranderd en de schuld in de schoenen van A. hebben geschoven.

Prullenbak vol condooms
De zaak kwam aan het licht toen de politie op 14 oktober een inval deed in de kamer in het hotel. De prullenbak zit dan al vol condooms. Armin A. zit tijdens de inval op het toilet in de badkamer.

Zijn telefoon, waarop het meisje volgens de online advertenties bereikbaar zou zijn, ligt voor het grijpen. Hierin vindt de politie een lange klantenlijst. Met deze gegevens en de prullenbak vol dna heeft het Openbaar Ministerie een zeldzame grote zaak tegen minstens vijftig hoerenlopers. Hen hangt een celstraf van 4 jaar boven het hoofd.

,,Deze mannen hadden tegen betaling seks met een minderjarige. Het is strafbaar en ik ga ze niet helpen om dat geheim te houden," zei officier van justitie David van Kuppeveld in niet mis te verstane woorden in de rechtbank.

  1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
    PREMIUM

    Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

    Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”