De flat waarin Frank R. jarenlang heeft gewoond. De 48-jarige man wordt ervan verdacht via internet ongeveer 300 meisjes te hebben verleid tot het verrichten van seksuele handelingen.
Volledig scherm
De flat waarin Frank R. jarenlang heeft gewoond. De 48-jarige man wordt ervan verdacht via internet ongeveer 300 meisjes te hebben verleid tot het verrichten van seksuele handelingen. © anp

Advocaat: 'Zedenverdachte Frank R. is doorsnee man'

Een gewoon persoon, alleen denkt hij iets anders dan u en ik doen. Zo omschreef advocaat Robert van Haarst zijn cliënt, de 48-jarige Frank R., woensdagavond in het tv-programma Pauw en Witteman. R. uit het Brabantse Cuijk wordt verdacht van een omvangrijke zedenzaak. Hij zou in 8 jaar tijd circa 300 slachtoffers hebben gemaakt, meisjes in de leeftijd van 10 tot 17 jaar.

  1. Psycholoog en psychiater kijken naar Frank R.

    Psycholoog en psychiater kijken naar Frank R.

    Een psychiater en een psycholoog doen onderzoek naar het gedrag en de persoonlijkheid van Frank R., verdachte in de omvangrijke zedenzaak Cuijk. Zij geven het Openbaar Ministerie (OM) in een rapportage advies of de verdachte nader moet worden onderzocht, bijvoorbeeld in het Pieter Baan Centrum (PBC). Dergelijke onderzoeken van een psychiater en psycholoog worden standaard gedaan in misdrijfzaken, legt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) uit.