Volledig scherm
Rechtbanktekening: Willem Holleeder en zijn advocaten Robert Malewicz en Sander Janssen © ANP

Advocaat ziek: Holleeder-zitting afgelast

De zitting morgen in het Holleeder-proces gaat niet door. Een van de advocaten is ziek, meldt een woordvoerder van het OM vanmiddag.

Het zou gaan om de raadsman van de zussen van Willem Holleeder. 

Morgen stonden de getuigenverhoren van Holleeders ex-vriendin Sandra den Hartog en zus Sonja op het programma. Dinsdag kan de zaak verdergaan, is de verwachting. 

Holleeder staat terecht  op verdenking van een serie liquidaties. 

 1. NS laat jodenliedje horen in trein, CIDI sprakeloos
  EXCUSES NS

  NS laat jodenlied­je horen in trein, CIDI sprakeloos

  ‘Waar komen Joden toch vandaan? Israël, hier ver vandaan. Wonen daar ook Superjoden? Ja, daar wonen Superjoden. Vinden Joden voetbal fijn? Als ze maar voor Ajax zijn!’ Tot grote ergernis van het CIDI liet een conducteur van de NS vannacht dit voetballiedje horen aan passagiers die terug kwamen van het carnaval in Tilburg. ,,Wij zijn met stomheid geslagen dat een professionele organisatie zich hiervoor leent”, zegt woordvoerder Hanna Luden.
 2. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.