Nederlandse Afghanen die voor Defensie hebben gewerkt willen dat ook hun achtergebleven families op evacuatielijsten worden gezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Nederlandse Afghanen die voor Defensie hebben gewerkt willen dat ook hun achtergebleven families op evacuatielijsten worden gezet. © AFP

Afghaanse tolken vrezen dat taliban wraak nemen op hun families en eisen plek op evacuatielijst

naar rechterAfghaanse tolken die voor Defensie hebben gewerkt, stappen naar de rechter omdat ze willen dat hun familie, onder wie broers en zussen, ook wordt geëvacueerd. Nederland weigert hen op evacuatielijsten te zetten, terwijl ze volgens de Afghanen groot gevaar lopen, omdat de taliban wraak willen nemen op hen. Advocaat Michael Ruperti stapt nu namens zes families naar de rechter om af te dwingen dat ze zo snel mogelijk uit Afghanistan worden gehaald. 

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.