Afgrijselijke dood Sharleyne (8) schokt Hoogeveen

Ze was vaak stil en verlegen. Aan het leven van de 8-jarige Sharleyne uit het Drentse Hoogeveen kwam afgelopen nacht abrupt een einde toen ze van de tiende verdieping viel. Haar levenloze lichaam werd aangetroffen onderaan de flat waar ze met haar moeder woonde. Buurtbewoners zagen het meisje in haar pyjamaatje en met haar knuffel vlakbij haar beneden liggen.

Volledig scherm
Het hekje op de galerij is niet hoog © AD/Victor Schildkamp
Quote

Helena was volgens mij depressief en ik zag ook dat er regelmatig mannen over de vloer kwamen

Buurvrouw Michelle

Ze woonden tien hoog, in flatgebouw De Arend dat al jaren op de nominatie staat om gesloopt te worden. Een griezelige hoogte om vanaf te vallen.

Sharleyne rolschaatste en fietste vaak op de smalle galerij, die wordt omrand door een laag ijzeren hek dat al hoogtevrees oproept door er alleen al naar te kijken. Of ze zat in een zwembadje.

Depressief
Buurvrouw Michelle weet zeker dat het om de kleine Sharleyne en haar moeder Hélène gaat. Ze kent haar naaste buren redelijk goed. ,,Hélène was volgens mij depressief en ik zag ook dat er regelmatig mannen over de vloer kwamen."

Volgens de buurvrouw was de vader van het meisje nog wel in beeld, maar was het meisje vaak alleen thuis. Andere buren hebben Sharleyne vaker 's nachts met haar moeder over straat zien lopen.

Betrokken
Het is nog onduidelijk waardoor Sharleyne rond 1.30 uur van de tiende verdieping viel. De moeder (35) is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van haar dochter. Zij blijft voorlopig vastzitten.

De politie onderzoekt de dood van het meisje, dat ter plekke overleed. ,,Vijftien rechercheurs behandelen de zaak. Om meer tijd te krijgen is de vrouw in verzekering gesteld'', aldus een woordvoerder van de politie.

Volgens buurtbewoners was het meisje te klein om zelf over het hekje te vallen.

Quote

Een bijzonder tragische gebeurte­nis, in de eerste plaats voor de familie. Maar het is ook een schok voor de mensen in de omgeving

Burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen

Hulpverlening
Het gezin is bekend bij hulpverleningsinstanties. Dat heeft de gemeente Hoogeveen maandag bekendgemaakt. De gemeente heeft de gebeurtenis gemeld bij de inspectie Gezondheidszorg. Deze gaat ook een onderzoek doen.Tot de uitkomst van dit onderzoek bekend is, wil de gemeente niet ingaan op de gezinssituatie.

Burgemeester Karel Loohuis laat in een reactie weten geschokt te zijn. ,,Een bijzonder tragische gebeurtenis, in de eerste plaats voor de familie. Maar het is ook een schok voor de mensen in de omgeving van dit gezin, de school en de buurt. Samen met de school en de woningstichting zorgen we voor begeleiding en ondersteuning van de mensen.''

Het meisje was een leerling van basisschool De Morgenster in Hoogeveen. Directeur Arend Eilander laat weten verdrietig te zijn over het overlijden van het meisje. ,,Wij zijn geschokt door het overlijden van onze leerling. Vanmorgen zijn alle ouders en kinderen ingelicht. Onze aandacht gaat nu uit naar het begeleiden van de leerlingen en docenten.'' Of het gezin extra aandacht kreeg vanuit school wil Eilander niet kwijt.

Volledig scherm
Flatgebouw De Arend in Hoogeveen © Google Streetview