Volledig scherm
Linda de Mol. © bruno

Afperser Linda de Mol bedreigde ook haar vriendinnen

Niet alleen Linda de Mol, maar ook haar vriendinnen, haar manager en haar uitgever zou iets ergs overkomen als Linda's broer John zou blijven weigeren een miljoenenbedrag over te maken aan afperser Dirk Klaas M. Dat blijkt uit informatie rondom het onderzoek naar de afperser.

Volledig scherm
Dirk Klaas M. © Privé

De 70-jarige Dirk M. staat vandaag voor het eerst voor de rechter sinds zijn aanhouding. Van oktober 2013 tot december 2014 probeerde M. de familie De Mol af te persen. Via diverse brieven dreigde M. Linda en haar kinderen iets aan te doen tenzij John 5 miljoen euro zou betalen. ,,Zo'n bedrag is voor u een futiliteit'', schreef de afperser aan de steenrijke mediatycoon.

Aan Linda de Mol liet M. weten dat als John het zou laten afweten, niet alleen zij maar ook haar vriendinnen, haar manager en haar uitgever gevaar lopen. Dirk M. werkte voor zover bekend alleen, maar schreef ook aan Linda: ,,Mocht onze mensen iets overkomen, wordt ogenblikkelijk een van je vele vriendinnen aangepakt.''

De rechtszaak vandaag is niet-inhoudelijk omdat M. nog wordt onderzocht. Het is niet zeker of de vriendinnen, de manager en de uitgever van Linda de Mol op de hoogte waren dat zij ook bedreigd werden. Manager van Linda de Mol Xenia Kasper wil niet op de zaak ingaan.

Lees alles over de afpersingszaak De Mol in ons dossier.

  1. ‘Relatie voormalige hoofdofficieren was plakkerig en ongezond’

    ‘Relatie voormalige hoofdoffi­cie­ren was plakkerig en ongezond’

    Het eerder achtergehouden hoofdstuk van het rapport van de commissie-Fokkens, die een reeks interne perikelen in de hogere regionen van het Openbaar Ministerie (OM) onderzocht, is vandaag alsnog openbaar gemaakt. Vanwege privacygevoelige informatie en een dreigend kort geding van een tot dusver onbekend gebleven ‘belanghebbende’ werd bij de presentatie van het rapport op 25 april van publicatie van het hoofdstuk afgezien. Het geding is niet doorgezet, aldus het OM. In het hoofdstuk komen saillante verklaringen over de affaire tussen de twee hoofdofficieren aan bod.