Zie we straks ook nog mondkapjes in de supermarkt?
Volledig scherm
PREMIUM
Zie we straks ook nog mondkapjes in de supermarkt? © Rob Engelaar

Afscheid van het mondkapje: dag gehannes, dag beslagen brillenglazen

Vandaag neemt Nederland afscheid van de mondkapjesplicht in de supermarkt. Later zullen we er misschien met nostalgische gevoelens aan terugdenken, maar het mondkapje blijft een rotding.

49 reacties

 • John Star

  1 jaar geleden
  Ongelofelijk dat in Nederland de mensen nog steeds niet blijken te beseffen dat een mondkapje dient om ANDEREN te beschermen. Vandaar dat in veel Oost Aziatische landen het al lang gebruikt wordt door mensen die verkouden zijn. En ja, een virusdeeltje is zeer klein, maar de aerosols, de druppeltjes die je uitademt of uitkucht/niest, zijn dat niet en worden wel degelijk tegengehouden.
 • H Meijer

  1 jaar geleden
  Fijn dat het niet meer hoeft. Ineffectief. Zoals mijn eigen huisarts zei: Een mondkapje? Dat is als muggen tegenhouden met een tuinhekje!
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Margriet spijkerman, ik blijf het mondkapje gewoon dragen want er zijn te veel mensen die in je nek hijgen en beste mensen ze doen het alleen voor de verkiezingen en daarna beginnen weer met beperkingen. Ik heb een autoimmuum ziekte en kijk nu nog beter uit als ik een keer weg ga, ik blijf in mijn bubbel en ik heb een oudere moeder waar ik zuinig op ben. Gr margriet Spijkerman
 • Dick van Dijk

  1 jaar geleden
  Ik heb de Albert Heyn bezorgservice ontdekt, heerlijk, geen supermarkt meer in ,vieze karretjes, mensen, kinderen, geen rij bij de kassa, voorlopig laat ik mijn boodschappen voortaan thuis bezorgen een uitkomst đŸ‘đŸ€Ł
 • Kristin Groenenboom

  1 jaar geleden
  Wat me zo stuit is dat iedereen het beter weet. Ja? Voor een volk van 17 miljoen man. Ga er aan staan. Als bij wijze van speken jij je eigen kind niet in hand kunt houden qua een slippertje, hoe dan een miljoenen bevolking? Denk eens na voor je een mening hebt hoe “goed jij zou zijn”. Kortzichtig?