ANP / Novum RegioFoto
Volledig scherm
© ANP / Novum RegioFoto

Agent die betrokken was bij arrestatie boerenzoon Jouke ondergedoken na bedreigingen

Eén van de agenten die betrokken was bij de aanhouding van de 16-jarige boerenzoon Jouke, dinsdagavond in Heerenveen, is ondergebracht op een ander adres na doxing en bedreigingen. Dat melden politiebronnen aan deze site. 

 1. Onderzoekers kijken machteloos toe: ‘Nu ook roofvogels dood door vogelgriep’
  PREMIUM

  Onderzoe­kers kijken machteloos toe: ‘Nu ook roofvogels dood door vogelgriep’

  De bruine kiekendief die met stuiptrekkingen op de grond ligt. Het is afschuwelijk om te zien en tóch zette vogelonderzoeker Dirk van Straalen (38) de beelden ervan op Twitter. De vogelgriep grijpt hard om zich heen in Nederland en ook wilde vogelsoorten worden keihard getroffen. En dat moet iedereen weten, vindt hij. ,,Normaal zijn we in het broedseizoen bezig met het in kaart brengen van nieuw leven, nu met het in kaart brengen van de dood. Dat gaat onder je huid zitten.’’
 2. Beschoten boerenzoon Jouke (16) heeft piep in oor: ‘Ineens pang in mijn rechteroor’
  protest heerenveen

  Beschoten boerenzoon Jouke (16) heeft piep in oor: ‘Ineens pang in mijn rechteroor’

  De 16-jarige Jouke uit Akkrum reed dinsdagavond ‘van de schrik door’ toen hij bij het boerenprotest in Heerenveen door de politie werd beschoten. Dat heeft hij tijdens zijn verhoor verklaard, zo vertelt zijn advocaat. De moeder van Jouke laat weten aangifte van poging doodslag te willen doen tegen de betrokken agenten. ,,We laten het hier absoluut niet bij zitten.” De jongen heeft aan het incident een piepend oor overgehouden.