Volledig scherm
© anp

Agent die Rishi neerschoot met dood bedreigd

De agent die afgelopen zaterdag met zijn dienstwapen op een perron van het Haagse Hollands Spoor een 17-jarige jongen doodschoot, wordt momenteel met de dood bedreigd.

Volledig scherm
Bloemen voor de doodgeschoten Rishi op het perron van treinstation Hollands Spoor. © anp

Dat schrijft De Telegraaf. De Haagse politie laat weten de zaak serieus te nemen en zegt dat de Rijksrecherche de intimidaties meeneemt in het onderzoek. Op een van de tegels van het bewuste perron op Hollands Spoor staat geschreven 'the cop will die, promise'. Ook op Twitter uiten mensen hun woede en schrijven dat de politieagent dood moet.

Een andere agent die werkzaam is in het gebied rond station Hollands Spoor, zou al op straat zijn bedreigd in 'niet mis te verstane bewoordingen'.

De Nederlandse Politiebond heeft inmiddels geschokt gereageerd op de ernstige bedreigingen. 'Met dit soort uitlatingen worden grenzen overschreden', vertelt voorzitter Han Busker. Hij hoopt dan ook dat er snel een zorgvuldig onderzoek op tafel ligt.

 
Rishi is in onze optiek vermoord en daarom moet de agent worden berecht

Rechtszaak
Bij de familie van het 17-jarige slachtoffer Rishi heerst vooral verdriet en ongeloof. Volgens het AD willen ze de agent, die het dodelijke schot afvuurde, hoe dan ook aanklagen. Als de politieagent zich echt bedreigd voelde, had hij desnoods in Rishi's been kunnen schieten, vinden ze. 'Rishi is in onze optiek vermoord en de agent moet daarom worden berecht', aldus Rishi's neef. Volgens Rishi's moeder, de rest van zijn familie en zijn vrienden om te laten zien dat niemand ongestraft wegkomt als iemand sterft, ook de politie niet.