Thomas Goethals, alias The Flexican.
Volledig scherm
Thomas Goethals, alias The Flexican. © Twitter

Agent wiste beelden van gewelddadige arrestatie

Een agent heeft een filmpje gewist waarop mogelijk de vermeende gewelddadige arrestatie van dj Flexican stond. De politie liet vrijdagavond weten dat dit na intern onderzoek is gebleken.

Goethals' gehavende gezicht.
Volledig scherm
Goethals' gehavende gezicht. © Twitter

Wat er precies op het filmpje stond weet de politie niet, 'dat is onderwerp van onderzoek'. Het korps zegt de actie van de agent af te keuren en te onderzoeken of er stappen tegen de agent worden genomen.

Een 46-jarige vrouw die zegt het incident te hebben gefilmd, beschuldigde de politie er zondag direct van het filmpje te hebben verwijderd van haar mobiele telefoon. Zij werd zelf aangehouden voor belediging van een agent tijdens het incident. Daarna werd het filmpje gewist.

De politie zegt dat de betrokken agent heeft verklaard het filmpje te hebben gewist 'bij het uitzetten van de telefoon en onder druk van omstandigheden. Hij heeft spijt van het wissen van het filmpje.''

De betrokken vrouw gaf eerder aan aangifte te gaan doen tegen de politie. Die zegt haar ondertussen benaderd te hebben voor 'verdere afspraken''.

Zaterdagnacht raakte de Amsterdamse dj Flexican samen met mc Sef betrokken bij een worsteling met agenten waarbij beide heren enkele rake klappen kregen te verwerken.