Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © anp

Agenten hebben straks geen slotenmaker meer nodig: en dat scheelt miljoenen

Een cursus ‘inbreken voor agenten’ kan de politie miljoenen euro’s besparen. De stormram of slotenmaker hoeven er nauwelijks meer aan te pas te komen dankzij de innovatie van een Limburgse hoofdagent.

De nieuwe methode wordt in Limburg met succes toegepast en bespaart de politie ruim 100.000 euro op jaarbasis. Andere politie-eenheden tonen ook interesse in de nieuwe aanpak. Landelijk zou de besparing kunnen oplopen tot meer dan twee miljoen euro per jaar.

Een pand binnenvallen komt de politie vaak op een pittige rekening te staan. Meestal roept de politie de hulp in van een slotenmaker, die tussen de 200 en 250 euro rekent om langs te komen. Wordt een deur met grof geweld open geramd, kan de rekening tot in de duizenden euro’s lopen.

  1. Brief aan alle Nederlanders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?
    PREMIUM
    Voorpublicatie

    Brief aan alle Nederlan­ders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?

    Op het moment dat een meerderheid van de Nederlanders overtuigd is van klimaatverandering, grote investeringsfondsen aankondigen niet meer te investeren in fossiele energie en de Tesla Model 3 de meest verkochte auto is, komt bestsellerauteur en De Correspondent-medewerker Rutger Bregman met een alarmerende brief aan alle Nederlanders, gratis in boekvorm verkrijgbaar: Het water komt. Klik hier voor de voorpublicatie.