Jongens spelen met nepwapens en komen met de schrik vrij. Politie rukt groots uit.
Volledig scherm
Jongens spelen met nepwapens en komen met de schrik vrij. Politie rukt groots uit. © Politie Breda

Agenten met ‘zware vesten’ en hand op holster treffen jongens (13 en 14) met speelgoedwapens aan in bosjes

Twee jongens (13 en 14) zijn zaterdagmiddag door het oog van de naald gekropen, aldus de politie in Breda. Meerdere agenten kwamen af op een melding dat er twee mannen met bivakmutsen en automatische wapens ergens in de bosjes zouden liggen. Uiteindelijk bleek het om jongens te gaan met speelgoedwapens en zelfgemaakte maskers en vesten. 

 1. LIVE | Wuhan test alle inwoners na eerste besmettingen in jaar tijd, gemeente Colombia isoleert niet-gevaccineerden
  Coronavirus
  17

  LIVE | Wuhan test alle inwoners na eerste besmettin­gen in jaar tijd, gemeente Colombia isoleert niet-gevacci­neer­den

  Het Outbreak Management Team (OMT) had liever een strenger coronatestbeleid voor evenementen gezien en stelde voor om meezingen tijdens evenementen te ontraden. Het kabinet vond die ingrepen niet haalbaar. En de gemeente Sucre, in het noordwesten van Colombia, verplicht haar niet-gevaccineerde inwoners tot een zelf-isolatie van acht dagen. Wie de regels met voeten treedt, riskeert een boete van zo’n 219 euro. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. Lees hier het liveblog van de afgelopen dagen terug.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”