anp
Volledig scherm
© anp

Agenten worden niet goed voorbereid op geweld

De aanpak van geweld tegen politieagenten en gevangenispersoneel schiet ernstig tekort. Dat blijkt uit twee nieuwe inspectierapporten die niet naar de Tweede Kamer zijn gestuurd.

 1. Belgische minnaar schiet vrouw (32) door hoofd en rijdt met haar in kritieke toestand naar zijn zus
  PREMIUM
  met video

  Belgische minnaar schiet vrouw (32) door hoofd en rijdt met haar in kritieke toestand naar zijn zus

  Een 32-jarige Belgische vrouw is zaterdagnacht in het ziekenhuis overleden nadat haar 30-jarige minnaar haar door het hoofd had geschoten. Na zijn daad nam hij haar in kritieke toestand mee in de auto naar zijn zus, waar hij alles opbiechtte. ,,Ze stuurde me omstreeks 20.00 uur nog dat ze op weg naar huis was”, vertelt de echtgenoot van het slachtoffer. ,,Dat is het laatste wat ik van haar gehoord heb.”
 2. Nachtelijke inbreker neemt het ervan en doet dutje in supermarkt Kesteren: ‘Hij viel in slaap in het gangpad met bier’
  PREMIUM

  Nachtelij­ke inbreker neemt het ervan en doet dutje in supermarkt Kesteren: ‘Hij viel in slaap in het gangpad met bier’

  Een inbreker heeft het zich in de nacht van vrijdag op zaterdag goed laten smaken in een supermarkt in Kesteren. De man kwam in het holst van de nacht de winkel binnen door een gat in een ruit te rammen. Eenmaal binnen laafde hij zich onder meer aan chips, bediende hij zich van een ‘slaapmutsje’ van zo'n vijf bier, deed hij een dutje in het pad met alcohol en vertrok hij met een rugzak en vuilniszak vol tabak.