Volledig scherm
© Wijkagent Uzi Oz

Agenten zetten IKEA-kastje in elkaar

De Nederlandse politie is veelzijdig inzetbaar. Dat bleek gisteravond maar weer. Wijkagenten in Rijswijk waagden zich aan het in elkaar zetten van een IKEA-kastje om een burenruzie te beslechten. 

Tijdens een bezoek aan een huis waar agenten Uzi Oz en Martien de Brabander naartoe werden gestuurd na een melding over burenproblemen, bleek de oorzaak een 'lifestruggle’ die we allemaal wel kennen: het in elkaar zetten van een IKEA-kastje. Dat is natuurlijk vragen om problemen. ,,De dames lukte het niet helemaal, dus heeft wijkagent Martien maar even hulp verleend aan hen die dat nodig hebben", tweet Oz, die er zelf de grap wel van inziet. ,,Hulp bieden aan hen die dat behoeven werd wel letterlijk genomen.” Moet kunnen, vinden de wijkagenten zelf.

De kast staat volgens de wijkagenten inmiddels op de juiste plaats. De heren worden inmiddels wel overstelpt met verzoekjes of ze ook op andere adresjes even langs kunnen komen om IKEA-kasten in elkaar te zetten, maar Oz laat weten dat hij niet in de huren is. ,,Sorry, het was maar eenmalig!” Dat geldt ook voor zijn collega. ,,Vraag het eens aan uw eigen wijkagent", tipt hij.

De tekst loopt verder door onder de tweet.

Afwassen

Volledig scherm
Een agente in Doetinchem oogstte veel lof door na een verkeersongeluk in andermans keuken broodjes te smeren voor de kinderen die even alleen thuis waren. © Politie Doetinchem/Facebook
Volledig scherm
De agenten doen de afwas nadat de moeder van het gezin met spoed naar het ziekenhuis moest. © Politie Eindhoven

Het is niet de eerste keer dat agenten in opmerkelijke situaties belanden.  Zo zette de politie vorig jaar een ladder tegen het slaapkamerraam van Harms Vermaat uit Bergen op Zoom, om hem wakker te maken voor de bevalling van zijn vrouw. De telefoon lag naast zijn bed, maar Harms lag zo diep te slapen dat de tientallen belletjes vanuit het Bravis ziekenhuis, met de mededeling dat de bevalling was begonnen, onbeantwoord bleven.

Een agente in Doetinchem oogstte veel lof door na een verkeersongeluk in andermans keuken broodjes te smeren voor de kinderen die even alleen thuis waren. ,,Na een ongeluk zijn er soms belangrijke zaken die moeten gebeuren. Moeder moest voor zowel opa als oma zorgen na een aanrijding. Dan passen wij toch even op de kleintjes totdat papa thuis is?”

Agenten van de politie Eindhoven maakten ontbijt en deden de afwas voor een gezin, omdat de moeder van de kinderen met spoed naar het ziekenhuis moest. En ook als je met pech langs de weg staat, met een tankstation in je blikveld, is de politie niet te beroerd om je auto even vooruit de duwen

Maar ook dieren blijken wel wat hulp te kunnen gebruiken. In Amersfoort had de politie haar handen vol aan het helpen oversteken van een zwanenfamilie. Ze lieten auto's stoppen om de vogels veilig de overkant te laten bereiken. In Oss werd een ganzennest van een exclusieve beveiliging voorzien. Vóór de broedplek wapperde in april een roodwit afzetlint van de politie: ‘NIET BETREDEN’.

De politie Neder-Betuwe hielp eerder bij de geboorte van een kalf, omdat de dierenarts te lang  op zich liet wachten. Dat leverde bijzondere beelden op.