Politieagenten van de Mobiele Eenheid (ME) op het Museumplein tijdens een demonstratie.
Volledig scherm
Politieagenten van de Mobiele Eenheid (ME) op het Museumplein tijdens een demonstratie. © ANP

Akkoord over nieuwe politie-cao: acties per direct opgeschort

De politiebonden, minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid en korpschef Henk van Essen hebben een onderhandelaarsakkoord bereikt over een nieuwe politie-cao. De salarissen van het politiepersoneel gaan tijdens de looptijd van de nieuwe cao (tot en met juni 2024) gemiddeld met 9,5 procent omhoog.

33 reacties

 • Mandy Harrison

  3 maanden geleden
  Mooi resultaat. Nu defensie nog. Al een lange tijd zonder CAO, mogen niet staken dus kunnen ook niks afdwingen. Nu dat ministerie de boel maar eens netjes regelen. Behalve investeren in materieel ook in je personeel.
 • G. Lemmen

  3 maanden geleden
  Top dit hebben ze verdiend. En nu nog respect voor deze mensen.
 • Leo Haas

  3 maanden geleden
  Dit jaar is de inflatie 11 procent, en dus is alles minder dan dat een salarisverlaging. Tijd dat vakbonden wakker worden, en inflatiecorrectie in hun eisen meenemen.
 • Ganzevles

  3 maanden geleden
  Nou nou, dat is geen kinderachtige verhoging. Valt me op dat deze in de publieke sector vaak erg fors zijn op het moment dat de overige burgers er vaak bekaaid afkomen qua koopkracht. Ik gun ze het beste maar dit moet in mijn ogen wel in lijn blijven met de rest van de burgers, die deze riante verhoging tenslotte met z'n allen moeten betalen
 • Bram Reinders

  3 maanden geleden
  Alweer meer loon,publieke sector graait maar door ook tijdens http://corona.De gewone arbeider op nul verhoging.Gewoon roepen personeel tekort en zakken vullen bestaand personeel. Of goede ondernemer of een baan publieke sector heeft toekomst.