Al 7 zaken tegen Syrische vluchtelingen: ‘Vuile handen’ komen alsnog voor de rechter

In de bloedige Syrische burgeroorlog hebben talloze mensen vuile handen gemaakt, ook asielzoekers die als oorlogsvluchteling een verblijfsvergunning in Nederland kregen. Zeker zeven zaken zijn al voor de rechter geweest, niemand weet hoeveel er nog zullen volgen.

Ahmed al-K. (48) was een gewaardeerd inwoner van het Zeeuwse dorp Kapelle, hij voetbalde bij de lokale club, was vrijwilliger op de buurtbus. Tot hij mei vorig jaar werd opgepakt. Justitie ziet de Syrische asielzoeker niet als brave huisvader, maar als een voormalig lid van jihadistische groep Jahbat al-Nusra, die onder meer te zien is op een video, waarin een gevangengenomen officier van het Syrische leger wordt ondervraagd en daarna ter plekke geëxecuteerd.

  1. Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    De Universiteit van Amsterdam had nooit excuses moeten aanbieden voor het uitnodigen van Nelson Maatman, de pedo-activist die ernstig bedreigd wordt na zijn optreden in het NPO-programma Danny op straat. Dat vindt student Rogier van de Veen. Hij zat in het college dat Maatman vorige week toesprak. ,,Als de universiteit gaat dansen naar de pijpen van de populaire mening, verliest zij haar kritische karakter.’’