Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Annina Romita DTCT

Alarm in Limburg: aantal afwijkingen bij baby's stuk hoger dan elders

updateOnderzoekers in Limburg luiden de noodklok, omdat  het aantal kinderen met een aangeboren afwijking in de provincie een stuk hoger is dan in de rest van Nederland. Het probleem speelt niet alleen in erkende achterstandsregio's, maar ook in welvarende delen. ,,Er is iets aan de hand, maar we weten niet wat", zegt epidemioloog Luc Smits.

 1. Reacties op plastic patatbakje: ‘Er is een veel simpelere oplossing: de papieren puntzak’
  45

  Reacties op plastic patatbakje: ‘Er is een veel simpelere oplossing: de papieren puntzak’

  ‘Een gewone zak warme patat met een flinke klodder mayonaise. Dat kan toch ook?’ en ‘Deze demonstratie mocht daar sowieso niet plaatsvinden omdat dat door de gemeente verboden was. Nu moesten agenten, die elders nodig waren, zich bezighouden met wegslepen van échte demonstranten, meelopers, dagjesmensen en BN-ers die ‘gezien’ wilden worden’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van woensdag 31 mei verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Verdachte van ongeluk waarbij gezin omkwam filmde dat hij 250 km/u reed: ‘Hij bleef accelereren’

  Verdachte van ongeluk waarbij gezin omkwam filmde dat hij 250 km/u reed: ‘Hij bleef accelere­ren’

  De 33-jarige man uit Zevenbergschen Hoek, die ervan wordt verdacht dat hij vrijdagavond 10 maart een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A59 bij Sprang-Capelle, reed volgens het Openbaar Ministerie 250 kilometer per uur op de snelweg. Hij filmde zijn hoge snelheid met zijn mobiele telefoon, luidt de aanklacht. Dat deed hij overigens al veel vaker. In 23 filmpjes zijn volgens de officier dertien ernstige verkeersovertredingen te zien.
  Zevenbergschen Hoek, Raamsdonksveer, Breda, Sprang-Capelle