Volledig scherm
Cees van der Poel wil zijn 'Appie' omdopen in een museum. © AD/Victor van Breukelen

Albert Heijn 's-Gravendeel wil zondag open als 'museum'

Ondernemer Cees van der Poel onderzoekt de mogelijkheden om van supermarkt Albert Heijn in 's-Gravendeel een museum te maken. Dat zou de eigenaar namelijk de kans geven om op zondag de deuren te openen én drinken en eten te verkopen.

Quote

In de gemeente­lij­ke verorde­ning staat dat musea wel drank en voedsel mogen verkopen

Cees van der Poel

De regels van de gemeente Binnenmaas verbieden sinds dit jaar dat supermarkten op zondag open zijn. Vorig jaar dwong Van der Poel nog af dat zijn winkel wel klanten op zondag mocht begroeten, maar de gemeenteraad maakte dat vervolgens weer onmogelijk.

De door Van der Poel aangespannen beroepen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven vielen de afgelopen weken in het voordeel van de gemeente uit. Van der Poel zoekt daarom naar mogelijkheden om toch de zondagsopening af te dwingen. Een daarvan is een aanvraag doen om een museum te worden.

Albert Heijn-museum
,,We zoeken naar mogelijkheden om toch te voldoen aan de gemeentelijke verordening. Daarin staat dat musea wel drank en voedsel mogen verkopen,'' zegt Van der Poel. ,,Daarom hebben we het idee om het Albert Heijn-museum te worden. Dan zetten we in het midden van de winkel wel wat spullen, zoals een oude weegschaal. Daaromheen kunnen mensen dan toch boodschappen doen.''

Ook op andere fronten vecht Van der Poel verder. Vanavond bestrijdt de ondernemer de verordening van Binnenmaas, die de zondagsopening voor supermarkten onmogelijk maakt, bij de gemeentelijke bezwarencommissie.