Alfred Wiener bracht in Amsterdam al tijdens de oorlog de gruwelijkheden van de nazi’s in kaart.
Volledig scherm
PREMIUM
Alfred Wiener bracht in Amsterdam al tijdens de oorlog de gruwelijkheden van de nazi’s in kaart. © Wiener Holocaust Library

Alfred Wiener bracht gruwelijkheden van nazi’s in kaart en zijn impact was gigantisch

museumIedereen kent Otto Frank, maar wie kent Alfred Wiener? Volgens Engelse nazaten verdient de Joodse verzetsheld een gedenkteken in ons land. Wiener bracht in Amsterdam al tijdens de oorlog de gruwelijkheden van de nazi’s in kaart.

 1. OM-topman verdedigt preventieve arrestaties voor demonstratie A12

  OM-topman verdedigt preventie­ve arresta­ties voor demonstra­tie A12

  De hoogste baas van het Openbaar Ministerie (OM), Gerrit van der Burg, vindt dat ,,protesten steeds grimmiger worden” en verdedigt in een interview met NRC de preventieve aanhoudingen van klimaatactivisten, nu ruim een week geleden. Over de kritiek op de acht omstreden arrestaties zegt Van der Burg tegen de krant: ,,Die aanhoudingen zijn op verdenking van opruiing, een strafbaar feit, gebaseerd. En we hebben de meest laagdrempelige manier gebruikt om hen op te pakken.”
 2. Wandel hand in hand en maak een sexy bucketlist: een intiemere relatie in 28 dagen
  PREMIUM
  Seksuoloog

  Wandel hand in hand en maak een sexy bucketlist: een intiemere relatie in 28 dagen

  Op vlak van intimiteit komen veel koppels niet verder dan een zoen bij thuiskomst. ,,Niet verbazend dat zo de vonken er in bed niet afspringen”, zegt klinisch relatietherapeut Chloé De Bie. Ze bedacht daarom 28 speelse uitdagingen: elke dag van liefdesmaand februari voltooi je er eentje voor meer verbinding in je relatie. ,,Datgene wat expliciet verboden is, wordt des te aantrekkelijker.”