Volledig scherm
Ali B. © FOTO ANP

'Ali B: Wilders, stop met haatcampagne'

Ali B. is niet blij met de uitspraken die Geert Wilders woensdag deed over de dood van de grensrechter uit het amateurvoetbal. Hij roept de PVV-leider via Twitter op de 'haatcampagne' tegen Marokkanen te stoppen.

Geert Wilders gaf woensdag aan dat de dood van de grensrechter afgelopen maandag niet alleen een voetbalkwestie is. Hij ziet ook een relatie met de problemen die er volgens de partij zijn met Marokkanen in Nederland.

'Het is geen exclusief voetbalprobleem maar een Marokkanenprobleem dat zich uit op straat, op school, in het winkelcentrum, op het voetbalveld. 65 procent van de Marokkaanse jongeren is al eens aangehouden door de politie. Waarom durft niemand dit eerlijk te benoemen? Het Marokkanengeweld is bovendien puur racisme want de slachtoffers zijn zelden of nooit Marokkanen of islamieten', aldus Geert Wilders woensdag.

In een tweet zegt Ali B. dat alle Marokkanen die hij spreekt, het geweld veroordelen. Hij roept de PVV-leider op 'geen haatcampagne' te voeren over de rug van het slachtoffer.