Berg Gudmundsson (C), Markus Henriksen (L) en Jan Wuytens vieren 1-1 tegen Feyenoord
Volledig scherm
Berg Gudmundsson (C), Markus Henriksen (L) en Jan Wuytens vieren 1-1 tegen Feyenoord © ANP

Alkmaar sleept AZ voor de rechter vanwege nieuw trainingscomplex in Zaanstad

De gemeente Alkmaar sleept AZ voor de rechter. Aanleiding is de beslissing van de voetbalclub het trainingscomplex in Zaanstad te vestigen in plaats van op een locatie in de Alkmaarse westrand. Dit is in strijd met al in 2011 gemaakte afspraken, aldus de gemeente dinsdag.

Alkmaar zegt tot gerechtelijke stappen besloten te hebben nu AZ elk overleg over herziening van het besluit lijkt af te wijzen. De club meldde de gemeente dinsdag schriftelijk niets te voelen voor verdere gesprekken. Ook een door de gemeente aangestelde verkenner lukte het nog niet bij de club aan tafel te komen.

AZ en de gemeente bereikten in 2011 overeenstemming over de realisering van een volledig nieuwe trainingsaccommodatie voor de club aan de Alkmaarse westrand. Lange tijd zag het er naar uit dat die plannen ook zouden worden gerealiseerd. Eerder dit jaar meldde AZ zich echter bij de gemeente Zaanstad met de vraag of die de club wilde huisvesten.

AZ kreeg naar eigen zeggen te weinig zekerheid dat de bouw van het complex in Alkmaar komende zomer kon starten, vooral door mogelijke bezwaarprocedures. Dit argument gaf voor de club ook de doorslag bij het besluit van half mei voor de nieuwe trainingsaccommodatie definitief naar Zaanstad uit te wijken.