Volledig scherm
PREMIUM
© arie kievit

Alle drie verloren ze hun zoon: noodlotgenoten fietsen 500 kilometer

Het noodlot bracht hen samen, drie vaders uit Oostkapelle, Breda en Amersfoort. Veel liever waren ze elkaar nooit tegengekomen, maar nu koesteren ze de vriendschap die uit de ziekte en het overlijden van hun zoontjes is voortgekomen. En halen ze geld op voor het goede doel.

Pijn? O, vast en zeker. Tijdens hun monstertocht van honderden kilometers op de fiets, dit weekeinde, zullen hun benen en billen ongetwijfeld zeer doen. Maar, zegt Boudewijn Hak uit Breda: ,,Dat is niets vergeleken bij de strijd die onze jongens hebben moeten leveren. Het komt niet eens in de buurt.’’

  1. Anorexiapatiënte (19) ligt al anderhalf jaar vastgebonden in bed in kliniek

    Anorexiapa­tiën­te (19) ligt al anderhalf jaar vastgebon­den in bed in kliniek

    Een 19-jarige anorexiapatiënte ligt al anderhalf jaar 24 uur per dag vastgebonden in een bed in een Nederlandse ggz-instelling. In een door haar gemaakt filmpje dat het tv-programma Zembla in bezit heeft, laat ze zien hoe ze met een ‘Zweedse band’ rondom haar middel, haar schouders, polsen en voeten gefixeerd ligt. De jonge vrouw, die met sondevoeding in leven wordt gehouden, ligt vast omdat ze een gevaar voor zichzelf vormt.