Hans Pohlmann, voorzitter van de stichting Vulture Conservation Foundation, met het karkas van Angèle.
Volledig scherm
Hans Pohlmann, voorzitter van de stichting Vulture Conservation Foundation, met het karkas van Angèle. © Vulture Conservation Foundation.

‘Alle moeite voor niets’: zeldzame roofvogel vliegt zich dood tegen windturbine

Met een gebroken nek lag de bijzondere roofvogel woensdagochtend naast een windturbine in de polder. Het maakt vogelbeschermer Hans Pohlmann diepbedroefd. De lammergier kon eerst aardig wat windmolens in ons land omzeilen. Uiteindelijk werd een draaiende wiek hem toch fataal.

51 reacties

 • Gert Van Bunderen

  1 jaar geleden
  Zo triest voor zo'n prachtig dier en dat allemaal omdat men absoluut windmolens wil plaatsen. Veel van deze wordt dan gebruikt voor datacentra en voor het minen van cryptomunten. Als men een energieomslag wenst kan men starten met een verbod op cryptomunten en streven naar negatieve bevolkingsgroei zodat de maatschappij met minder energie toe komt. En waarom niet meer productie van energie via moderne kerncentrales.
 • Julia van Damme

  1 jaar geleden
  @Maarten van der Bent :D. Precies, lekker koud douchen, is gezond. En dan in de winter gewoon een trui aan i.p.v. de verwarming. IJsbloemen op de ramen vond ik vroeger altijd prachtig, zien we die ook weer eens terug. En een voorraadje kaarsen inslaan voor als het donker wordt. Aan de TV mis je sowieso niks en strijken doe ik nooit. Mijn idee hahaha! Julia van Damme Julia van Damme Julia van Damme
 • Maarten van der Bent

  1 jaar geleden
  Weg met de windmolens! En zonnepanelen ook. En kolencentrales. En kernenergie. Het is de schuld van Den Haag.
 • Jack Hector

  1 jaar geleden
  Doe inderdaad iets aan de overbevolking zoals Henry zegt, dat is de enigste manier om deze mooie planeet te redden. Windmolens en zonneparken is alleen iets voor de bühne van GL en D66.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  fred deursen; radarinstllaties moeten worden verplicht