Volledig scherm
De politie tijdens de aanhouding van de verdachten, vorige week dinsdag. © Bart Meesters

Alle verdachten van groepsverkrachting Den Bosch vrijgelaten

Alle verdachten in de Bossche groepsverkrachtingszaak zijn op vrije voeten gesteld. Nadat vrijdag al twee verdachten werden vrijgelaten, volgden de zes andere mannen vanmiddag. Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank.

Ze werden voorgeleid bij de rechter-commissaris, die moest bepalen of de verdachten nog maximaal twee weken vast zouden blijven zitten. Dat is dus niet het geval. Dat wil overigens niet zeggen dat ze geen verdachte meer zijn in de zaak. 

Twijfels over geloofwaardigheid verklaringen

Robert Klaassen, advocaat van verdachte Boy M. (18), vertelt tegen het Brabants Dagblad dat er twijfels bestaan over de geloofwaardigheid en onafhankelijkheid van de verklaringen van de drie meisjes die meldingen deden van de groepsverkrachting. 

Autogarage in Den Bosch

Het onderzoek naar de groepsverkrachtingen in een autogarage in Den Bosch begon nadat drie tienermeisjes onafhankelijk van elkaar hadden gemeld dat ze door meerdere jongens zouden zijn verkracht. Ze zouden ook zijn gedrogeerd. Vorige week dinsdag werden de verdachten opgepakt. De nu vrijgelaten mannen zijn tussen de 18 en 26 jaar oud en komen uit Den Bosch en Rosmalen. Vijf van hen zijn neven van elkaar. 

  1. Nederlander (22) die via website gestolen inloggegevens aanbood nog niet op vrije voeten
    Update

    Nederlan­der (22) die via website gestolen inloggege­vens aanbood nog niet op vrije voeten

    De 22-jarige Nederlander die vandaag werd aangehouden in het onderzoek naar een website die op grote schaal gestolen gebruikersnamen en wachtwoorden verkocht zit nog vast. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten van de politie over zijn vrijlating in afwachting van verder onderzoek. Een vermoedelijke compagnon van de Arnhemmer, een man uit Noord-Ierland, werd al op borgtocht vrijgelaten.