Volledig scherm
© anp

Alleen binnenkomen in Anne Frank Huis met online kaartje

Anne Frank Huis in Amsterdam gaat iets doen aan de lange wachtrijen. De belangstelling voor het huis groeit nog steeds maar daarmee ook de wachttijd. Vanaf 1 mei kunnen een deel van de dag alleen bezoekers met een online kaartje plus tijdsaanduiding naar binnen.

Zakelijk directeur Garance Reus-Deelder: ,,Door een deel van de dag alleen entree te bieden voor degenen die een ticket met tijdsaanduiding hebben, kunnen we meer bezoekers de gelegenheid bieden om het museum te bezoeken zonder in die bekende rij te hoeven staan. Maar bezoekers die zich niet op een tijdstip willen vastleggen, blijven we de mogelijkheid bieden om het museum spontaan te bezoeken, later op de dag.''  

Van 9.00 tot 15.30 uur kunnen bezoekers het Anne Frank Huis alleen in met een online kaartje met tijdsaanduiding. Vanaf 15.30 uur tot sluitingstijd (in de zomermaanden 22.00 uur) is er geen online kaartje nodig en is een ticket te kopen bij het museum.  

Vorig jaar kwamen er 1,2 miljoen toeristen langs.

  1. Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’
    PREMIUM
    vuurwerkramp enschede

    Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’

    Bijna twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede wordt voormalig fabriekseigenaar Harm Smallenbroek aangewezen als mogelijke saboteur door ex-klokkenluider Paul van Buitenen. Daarmee zou hij verantwoordelijk zijn voor 23 doden. Smallenbroek is een gebroken man. Sinds 2001 heeft hij geen interview meer gegeven, tot vandaag. ,,Je wilt wel, maar je komt er nooit meer van los. We zijn die dag, net als velen, alles kwijtgeraakt.