De koning doet ook niet meer zo moeilijk.
Volledig scherm
De koning doet ook niet meer zo moeilijk. © ROBIN UTRECHT

Alleen die 1,5 meter afstand houden nog, ‘Rutte, geloof je het zelf?’

'Laatste maatregel'Premier Mark Rutte liet vrijdag zo'n beetje alle coronamaatregelen vallen, maar één regel blijft ook na 26 juni centraal staan: die 1,5 meter afstand houden. Maar hoe groot is de kans dat we ons dáár nog een bal van aantrekken? ,,Binnen voetbal kijken op 1,5 meter afstand, Rutte, geloof je het zelf?”

22 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Als er iemand te dicht in mijn buurt komt krijgen ze sowieso een douw. Voor, tijdens en na de corona. Heerlijk om afstand te bewaren. Blijf uit mijn safe space, stelletje stinkende schuurders. R. de Hooge
 • Lianne Van schoten

  1 jaar geleden
  Jorick de jong ik ben helemaal niet bang maar mensen zijn tegenwoordig erg aso en denken alleen maar ikke ikke ikke en de rest kan stikken zit totaal geen fatsoen meer in en dat is nu in deze Corona tijd nog meer naar voren gekomen. Ik ben ook blij dat de mondkapjes af mogen 26 juni maar dat geeft mensen nog geen recht om je bijna om ver te duwen als ze haast hebben met boodschappen doen of je bijna in je nek hijgen. Hou gewoon afstand dat heeft te maken met fatsoen. En niks met angst
 • M.C.A. Roelofs

  1 jaar geleden
  Dat de mondkapjes niet meer hoeven (op bepaalde situaties na) vind ik al heel fijn, want die hebben sowieso geen nut. De anderhalve meter mag voor mij blijven. Heb je ook geen last meer van mensen die op 10 cm afstand in je nek staan de hijgen als je ergens in de rij staat.
 • Marion Licht

  1 jaar geleden
  Hoezo moeten alle gevaccineerden zich aan regels houden die eigenlijk gemaakt zijn toen we nog geen vaccins hadden? Als een kinderdagverblijf een mazelen- uitbraak heeft worden alle niet ingeënte kids geweerd, de rest niet. dat is de consequentie van vaccins weigeren. De vaccins gaan ons de vrijheid teruggeven. Wie dat niet wil moet zelf de gevolgen dragen en niet andersom !
 • Van Rossem

  1 jaar geleden
  @Laats aso is zo 2020 gewoon wappie .
 1. Feestvreugde, maar ook verbazing om persconferentie Rutte: 'Aan het lijntje gehouden’
  reacties

  Feestvreug­de, maar ook verbazing om persconfe­ren­tie Rutte: 'Aan het lijntje gehouden’

  Nederland slaakt een zucht van verlichting: bijna alle coronaregels gaan van tafel per 26 juni. Vanaf die dag is de 1,5 meter de centrale maatregel. Alleen waar die afstand niet kan worden gehouden, blijft het dragen van een mondkapje verplicht. Hoe reageren de branches op de aangekondigde versoepelingen? ,,Fijn dat het met de heropening van alle aspecten van de maatschappij de goede kant op gaat”, zegt Willem Westermann van de Vereniging van Evenementenmakers tegen deze site. Dit artikel wordt in de loop van de avond aangevuld met meer reacties.