Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Als ic-bedden bezet zijn is mijn kwetsbare zoon kansloos, met dank aan onbenullen die elkaar lekker lopen te besmetten

OpinieAnnemarie Haverkamp schrijft voor De Gelderlander wekelijks een column over het leven met haar gehandicapte zoon. Het coronavirus doet het ergste vrezen.

Job zit met zijn jas aan op ons balkon. Boekje tussen de handen, zon op zijn gezicht. Zo luchten we hem elke dag even. Job zit in volledige quarantaine, en wij ook.

We begonnen exact een week geleden en hoe langer de coronacrisis voortduurt, hoe overtuigder we raken van deze radicale maatregel.

Job behoort tot de risicogroep. Vanwege zijn ernstige scoliose zitten zijn longen in de verdrukking en een longontsteking kan hem fataal worden.

Quote

Het zou toch afgrijse­lijk bitter zijn als hij hier het slachtof­fer van wordt

  1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
    PREMIUM

    Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

    Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”