Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Volkering en Rianne © Daniella van Bergen

Als je man een vrouw wordt

AD MagazineDrie jaar geleden veranderde Saskia Volkerings man Roberto in een vrouw: Rianne. Voor dit jaar staat nog een gezichtsoperatie op de planning, en dan is Rianne ‘af’. ‘Ik hield van hem, en ik hou nog steeds van haar.’

Het waren Roberto’s karakteristieke gezicht, zijn dikke, zwarte haar en tatoeages waar ik meteen op viel toen ik hem 22 jaar geleden ontmoette. Vanaf het eerste moment voelde ik me veilig bij hem, vertrouwd.

Roberto en ik leerden elkaar kennen bij groepstherapie. Hij was zijn vrouw en kinderen kwijtgeraakt, zijn kostbaarste bezit. Dat was gebeurd doordat hij in een depressie was geraakt door medicijnen voor zijn transitie naar vrouw. De relatie met zijn vrouw bleek daar niet tegen bestand. De transitie was toen al stopgezet.

  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”