Als Omtzigt nieuwe partij opricht, zien peilers gouden kansen: ‘Hij is bijna een heilige'

ANALYSE CDA-CRISISMet de afsplitsing van Pieter Omtzigt gaat het CDA cruciale maanden tegemoet. Partijleider Wopke Hoekstra staat onder druk, gevreesd wordt voor Omtzigts concurrentie. ,,Hij is bijna een heilige voor kiezers.” 

45 reacties

 • Jaap Ruinard

  1 maand geleden
  de oplossing is simpel, Rutte en Hoekstra doen een stap opzij en Mw.Kaag wordt de nieuwe premier, met een paar eerlijke cda-ers en een paar eerlijke vvd-ers die zich bij Omtzigt aansluiten, en een betrouwbare interim die als Omtzigt beter is een stap terugdoet en met SP,Groen Links, PvdA en D66 hebben we een kabinet wat wil en kan, zo moeilijk is het niet
 • E.V.A. Westra

  1 maand geleden
  alleen al de appjes tonen aan wat voor verrot vlees het CDA in de kuip heeft, maar helaas niet alleen het CDA. De politiek is verworden tot een graaicultuut. Liegen en bedriegen, geen actieve herinneringen. Daarom klampt Nederland zich vast aan de weinigen die nog enige integriteit lijken te hebben.
 • S Steers

  1 maand geleden
  Weg met het gekonkel, gedraai en gesmoes om maar op het pluche te kunnen blijven. Als de modder te erg is geworden, is het hard nodig de ramen open te gooien en de Augiasstal uit te mesten. Als Pieter Omtzigt leiding gaat geven aan de anderen in de kamer en erbuiten, die bereid zijn om viezigheid, leugens en eigenbelang om te ruilen voor helderheid, integriteit en opkomen voor het algemeen belang iha, eerlijkheid tov kwetsbaren ihb, dan mag hij van mij de kar trekken, minister-president worden.
 • Gert Kamp

  1 maand geleden
  Wanneer de rest van de politiek, half zo eerlijk zou zijn als Dhr. Omtzigt. Had het politieke landschap er geheel anders uit gezien. Als volksvertegenwoordiger, met stip op 1. Laat politiek Den Haag daar eens een voorbeeld aan nemen. Er is nog niet eens een stoffer, door het politieke klimaat gegaan. Terwijl een bezem hard nodig is!
 • A. Gillich

  1 maand geleden
  Hr. Omzigt zit erg in de slachtofferrol. Vindt zichzelf zielig omdat hij geen partijvoorzitter is geworden. En zo gaat hij maar door. Hij heeft niet het landsbelang voor ogen, maar alleen zijn eigen belangen. Voor iemand die beweert overspannen te zijn, is hij aardig actief. Maakt dus ook misbruik van ziekengeld.... de man zou gewoon kunnen werken!
 1. Filmmaker stond oog in oog met wolven op de Veluwe en maakte unieke beelden: ‘Ik hield mijn adem in’
  PREMIUM
  Video

  Filmmaker stond oog in oog met wolven op de Veluwe en maakte unieke beelden: ‘Ik hield mijn adem in’

  Vier jaar lang lag hij verstopt in de bossen van de Veluwe. Filmmaker Cees van Kempen maakte een uniek document over de terugkeer van de wolf in Nederland. Hij slaagde erin welpen op de Veluwe vast te leggen, de dynamiek van de roedels en het opmerkelijke aanpassingsvermogen van de wolf aan de Nederlandse omstandigheden. De film gaat februari volgend jaar in première. Wij hebben exclusief de eerste beelden én spraken de maker.