Als Omtzigt nieuwe partij opricht, zien peilers gouden kansen: ‘Hij is bijna een heilige'

ANALYSE CDA-CRISISMet de afsplitsing van Pieter Omtzigt gaat het CDA cruciale maanden tegemoet. Partijleider Wopke Hoekstra staat onder druk, gevreesd wordt voor Omtzigts concurrentie. ,,Hij is bijna een heilige voor kiezers.” 

44 reacties

 • Jaap Ruinard

  1 jaar geleden
  de oplossing is simpel, Rutte en Hoekstra doen een stap opzij en Mw.Kaag wordt de nieuwe premier, met een paar eerlijke cda-ers en een paar eerlijke vvd-ers die zich bij Omtzigt aansluiten, en een betrouwbare interim die als Omtzigt beter is een stap terugdoet en met SP,Groen Links, PvdA en D66 hebben we een kabinet wat wil en kan, zo moeilijk is het niet
 • E.V.A. Westra

  1 jaar geleden
  alleen al de appjes tonen aan wat voor verrot vlees het CDA in de kuip heeft, maar helaas niet alleen het CDA. De politiek is verworden tot een graaicultuut. Liegen en bedriegen, geen actieve herinneringen. Daarom klampt Nederland zich vast aan de weinigen die nog enige integriteit lijken te hebben.
 • S Steers

  1 jaar geleden
  Weg met het gekonkel, gedraai en gesmoes om maar op het pluche te kunnen blijven. Als de modder te erg is geworden, is het hard nodig de ramen open te gooien en de Augiasstal uit te mesten. Als Pieter Omtzigt leiding gaat geven aan de anderen in de kamer en erbuiten, die bereid zijn om viezigheid, leugens en eigenbelang om te ruilen voor helderheid, integriteit en opkomen voor het algemeen belang iha, eerlijkheid tov kwetsbaren ihb, dan mag hij van mij de kar trekken, minister-president worden.
 • Gert Kamp

  1 jaar geleden
  Wanneer de rest van de politiek, half zo eerlijk zou zijn als Dhr. Omtzigt. Had het politieke landschap er geheel anders uit gezien. Als volksvertegenwoordiger, met stip op 1. Laat politiek Den Haag daar eens een voorbeeld aan nemen. Er is nog niet eens een stoffer, door het politieke klimaat gegaan. Terwijl een bezem hard nodig is!
 • A. Gillich

  1 jaar geleden
  Hr. Omzigt zit erg in de slachtofferrol. Vindt zichzelf zielig omdat hij geen partijvoorzitter is geworden. En zo gaat hij maar door. Hij heeft niet het landsbelang voor ogen, maar alleen zijn eigen belangen. Voor iemand die beweert overspannen te zijn, is hij aardig actief. Maakt dus ook misbruik van ziekengeld.... de man zou gewoon kunnen werken!