De ervaren vogelaars Sjaak van Beek en Rita van Oosten uit Boskoop hebben er veel nieuwe 'collega's' bijgekregen. ,,Mensen willen te snel en weten te weinig”
Volledig scherm
PREMIUM
De ervaren vogelaars Sjaak van Beek en Rita van Oosten uit Boskoop hebben er veel nieuwe 'collega's' bijgekregen. ,,Mensen willen te snel en weten te weinig” © Pim Mul

Als paparazzi jagen op bruine kiekendief: nieuwe vogelaars zijn bedreiging voor broedseizoen

Ze gaan in camouflageprint achter de patrijzen aan. In waadpakken richting de roerdomp. En als paparazzi jagen op de bruine kiekendief. Sinds corona is vogels spotten en fotograferen mateloos populair. Met al die nieuwe vogelaars houdt boswachter Jonathan Leeuwis (23) zijn hart vast voor het broedseizoen.

  1. Kleinzoon (12) wil vaccin om doodzieke oma te bezoeken, wint van vader in rechtbank
    rechtszaak

    Kleinzoon (12) wil vaccin om doodzieke oma te bezoeken, wint van vader in rechtbank

    Een 12-jarige jongen uit Groningen mag van de rechter een coronavaccin krijgen, tegen de wil van zijn vader. De middelbare scholier wil zich graag laten vaccineren tegen het virus zodat hij veilig zijn oma kan bezoeken, die vanwege uitgezaaide longkanker op sterven ligt. Zijn vader wil daar niets van weten, omdat hij vreest voor de bijwerkingen van de prik op de lange termijn. De rechter heeft de jongen alsnog toestemming gegeven.