Volledig scherm
PREMIUM
Garmt van Soest © Shody Careman

ALS-patiënt Garmt van Soest schreef zijn laatste boek met zijn ogen

VoorpublicatieALS-patiënt Garmt van Soest (40) is afgelopen week overleden. Hij koos voor euthanasie. In zijn laatste boek vertelt hij hoe de spierziekte zijn lichaam kapot maakte, tot hij alleen zijn ogen nog kon bewegen. Deze site publiceert een hoofdstuk uit het boek. 

Vlak voor zijn dood gaf Garmt van Soest zijn laatste interview aan deze krant, via een speciale oogcomputer. Omdat praten al jaren niet meer kon.  

 1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’
  PREMIUM

  Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’

  Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit het Brabantse Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”
 2. Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

  Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

  Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, laat zich in een nieuw essay kritisch uit over de Nederlandse omgang met abortus en euthanasie. Ook beklaagt hij zich over de moderne vrouw die volgens hem verwoed een carrière nastreeft en daardoor nauwelijks meer kinderen krijgt. Op internet zijn de woedende reacties niet van de lucht. Baudet zelf is zich van geen kwaad bewust en noemt de berichtgeving ‘tendentieus'.